Haz 2019
Architectural Institute of Japan 2019 Kitap Eseri Ödülü

2017’de Japonya’da basılan ve İTÜ Deprem Mühendisliği ve Afet Yönetimi Enstitüsü öğretim üyemiz Dr.Öğr.Üyesi Fatih Sütçü’nün ortak yazarı olduğu “Buckling-restrained Braces and Applications” isimli kitap Architectural Institute of Japan 2019 Kitap Eseri Ödülü kazandı. Ödül töreni 30 Mayıs 2019’da Tokyo’da gerçekleşti.
Kitap, yapıların deprem güvenliğini sağlamak için dünyada kullanımı giderek artan burkulması engellenmiş çaprazların hesap yöntemleri ve uygulama örnekleri konularını detaylı şekilde açıklamaktadır. Burkulması engellenmiş çaprazlar binalar, köprüler ve enerji kulesi tipi yapıların imalatında deprem güvenliğini sağlamak veya mevcut olan yapının depreme karşı güçlendirilmesi amacıyla kullanılmaktadır.
Kitabın ortak yazarları Japonya, Türkiye, Amerika, Tayvan ve Çin gibi deprem kuşağında bulunan ülkelerin akademisyenleri olup, uluslararası bir ortak çalışmanın ürünü olan kitabın derslere ve pratik uygulamalara kaynak olarak kullanılması hedeflenmiştir.

Kitabın yazarları:
Prof. Toru Takeuchi - Japonya (Tokyo Institute of Technology)
Prof. Akira Wada - Japonya (Tokyo Institute of Technology)
Asst. Prof. Ryota Matsui - Japonya (Hokkaido University)
Ben Sitler - Amerika Birleşik Devletleri (Tokyo Institute of Technology)
Paochun Lin - Tayvan (Tokyo Institute of Technology)
Asst. Prof. Fatih Sutcu - Türkiye (Istanbul Technical University)
Prof. Hiroyasu Sakata - Japonya (Tokyo Institute of Technology)
Qu Zhe - Çin Halk Cumhuriyeti (China Earthquake Administration)

FS AIJ BOOK AWARD